dijous, 19 de març del 2009

No pot ser

Els dies al calendari es ratllen cada dia més ràpid. No pot ser que demà ja sigui 20 de Març i acabem l'hivern. Fa ja setmanes que fa dies d'estiu, que ja hem anat dos cops a la platga, que duim màniga curta, que fa calor. Que fa una calor que me recorda a s'estiu, a Mallorca.
Però avui volia actualitzar no per com estic o pel que m'està passant. Avui volia actualitzar pel que ha passat avui i ahir. Càrregues policials contra estudiants. Això ja no és qüestió de si estem en contra o a favor de Bolonya. Estem parlant de coses encara més importants (i difícil dir-ho perquè sense educació no anem en lloc). No pot ser que els mossos baixin de les seves furgonetes com gossos que van a menjar-se algú i comencin a pegar cops de porra a tota persona que estigui al carrer. No pot ser. Les coses no haurien d'anar així. No soc ingènua. Sé que tota la culpa no és seva, però són ells els que han ferit un nen de 10 anys, un senyor major, no sé quants periodistes i estudiants. Utilitzar la porra indiscriminadament no solucionarà les coses. Al contrari, portarà més manifestacions i rebots per part dels estudiants.
És indignant. Els que van viure la repressió franquista dirien que els grisos han tornat (si més no, algun cop han marxat?). D'altres han parlat de batalla campal al centre de Barcelona (semblant a aquella que es veia de Grècia fa uns mesos).
Ens hauríem de començar a plantejar cap on anem. Perquè han canviat els colors, però no les formes